GÁZ - VÍZ - FŰTÉS

Gáz-, víz-, fűtésszereléssel kapcsolatos témák boncolgatása. Újdonságok. Aktualitások. Vélemények. Akciók. Kérdés feltehető: info@gazvizfutes.hu

Friss topikok

Linkblog

Kondenzációs gázkazán titka...

2011.04.05. 22:33 :: tanácsadók

 

A kondenzációs technikával csökken a gázszámlája, aminek bizony nagyon fog örülni és természetesen a kazán ára sem elhanyagolandó.

Élvezheti a meleget és a kényelmet, akár radiátoros-, akár padlófűtésénél is jelentősen csökken a gázfogyasztás és a gázszámla végösszege..

Termosztátos vagy időjárás követő szabályozás?

Az állandó hőmérsékletű szabályozás bármikor kiegészíthető időjárás követő szabályozással, hiszen csak egy külső hőmérséklet érzékelő felszerelésére van szükség a házunk leghidegebb oldalára. A külső hőmérséklet érzékelő a külső hőmérséklet változás függvényében szabályozza a kazán vízhőmérsékletét, így jelentős energia megtakarítás érhető el.

Főleg átmeneti időszakban (tavasz, ősz) tudunk takarékoskodni, hiszen minél alacsonyabb a víz hőmérséklete, annál nagyobb az energia megtakarítás. Ami több szempontból is hasznos, hiszen csökken környezetünk terhelése, mert kevesebb az égéstermék, és az is fontos, hogy kevesebbet fizetnünk.

Szinte már minden nagyobb gázkazán forgalmazó cég kínál kondenzációs kazánt, de fontos, hogy vásárláskor odafigyeljünk arra, hogy az otthonunkhoz közel legyen márkaszervize a kazánnak, mert meghibásodás esetén kedvezőbb a kiszállási hajlandóság és a kiszállás díja.

A gázkazán vásárlással hosszú távra tervezünk, ezért fontos szempont az is, hogy milyen minőséget választunk.

A piacon megbízható készülékek: ( saját tapasztalataink szerint)

- Termomax, Viessmann, Vara-Fég, Ariston...


Szólj hozzá!

Címkék: kényelem megtakarítás gazdaságosság energia megtakarítás kondenzációs gázkazán külső hőmérséklet érzékelő

A bejegyzés trackback címe:

https://gaz-viz-futes.blog.hu/api/trackback/id/tr382803302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása